Wie ben ik?

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Inske Krus, 27 jaar. Luisterkind werker, fysiotherapeut en vrijwilligster bij een stichting op Bali. Onderweg naar een nieuw avontuur; wonen op Bali. Vast op een rijdende trein in Nederland werd het tijd voor iets anders. Na drie maanden Bali was de knoop doorgehakt. Hier wil ik wonen.

Bali

Dit was wel heel kort door de bocht. Sinds mijn stage op Bali in 2017 roep ik al dat Bali mijn tweede thuis is. Na een kort bezoek in 2019 werd het nu stilletjes aan weer tijd voor een wat langere periode in mijn tweede thuisland. In april 2022 ben ik weer teruggegaan. Hier kreeg ik steeds sterker het gevoel dat op dit moment in mijn leven dit mijn plekje is. De plek waar je met je hoofd niet zo ver komt en je dus je hart moet volgen. Daar waar het leven in het teken staat van meer dan alleen het zichtbare. De plek dus om tot mezelf te komen en te ontdekken dat dit is waar ik op dit moment wil zijn.

Inmiddels is het zo ver en kan ik zeggen dat ik op Bali woon! Die bizar grote en mooie droom is werkelijkheid geworden. Het plekje waarvan ik al vijf jaar roep dat het mijn tweede thuis is, is nu mijn thuis. Voor hoe lang? Dat weet ik nog niet. Voor zo lang dat het goed voelt. Spannend? Nee, eigenlijk helemaal niet!

 

Luisterkind

Op Bali ben ik in 2019 in contact gekomen met een Luisterkindwerkster. Haar volg ik sindsdien stilletjes en pas in 2021 tijdens de Valentijnsactie heb ik me ingeschreven voor een mini. Van het een komt het ander en heb ik een afstemming aangevraagd. Dit was voor mij zo herkenbaar en raakte me ontzettend diep en heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in datzelfde jaar zelf de opleiding ben gaan volgen bij Marieke Nijland. Sinds februari 2022 mag ik mij Luisterkindwerker noemen. In een notendop mijn Luisterkind Reis.

Ik ben vorig jaar de opleiding vooral voor mezelf gestart en het heeft mij ook veel over mezelf geleerd. Ik merk dat ik er nu ook klaar voor ben om het in te gaan zetten om anderen te helpen om dat wat diep van binnen al opgeslagen ligt naar boven te krijgen.

 

En verder?

De fysiotherapie ga ik voorlopig na 4,5 jaar even achter me laten. Het is iets wat ik met veel plezier heb gedaan, maar de focus gaat vanaf nu op andere dingen. Wat de toekomst brengt, dat weten we toch niet. Naast het luisterkind ga ik me wel inzetten voor Stepping Stones Bali, een stichting op Bali die zich inzet zodat ieder kind gebruik kan maken van de juiste zorg.

Mijn drive om mensen en kinderen te helpen blijft als een rode draad door mijn leven lopen. Dat kon ik als fysiotherapeut, dat kan als vrijwilliger bij Stepping Stones en dat kan als Luisterkindwerker. Allemaal op een hele andere manier maar uiteindelijk met hetzelfde doel.

Wie ben ik?

Inske Krus, 27 jaar. Luisterkind werker, fysiotherapeut en vrijwilligster bij een stichting op Bali. Onderweg naar een nieuw avontuur; wonen op Bali. Vast op een rijdende trein in Nederland werd het tijd voor iets anders. Na drie maanden Bali was de knoop doorgehakt. Hier wil ik wonen.

Bali

Dit was wel heel kort door de bocht. Sinds mijn stage op Bali in 2017 roep ik al dat Bali mijn tweede thuis is. Na een kort bezoek in 2019 werd het nu stilletjes aan weer tijd voor een wat langere periode in mijn tweede thuisland. In april 2022 ben ik weer teruggegaan. Hier kreeg ik steeds sterker het gevoel dat op dit moment in mijn leven dit mijn plekje is. De plek waar je met je hoofd niet zo ver komt en je dus je hart moet volgen. Daar waar het leven in het teken staat van meer dan alleen het zichtbare. De plek dus om tot mezelf te komen en te ontdekken dat dit is waar ik op dit moment wil zijn.

Inmiddels is het zo ver en kan ik zeggen dat ik op Bali woon! Die bizar grote en mooie droom is werkelijkheid geworden. Het plekje waarvan ik al vijf jaar roep dat het mijn tweede thuis is, is nu mijn thuis. Voor hoe lang? Dat weet ik nog niet. Voor zo lang dat het goed voelt. Spannend? Nee, eigenlijk helemaal niet!

 

Luisterkind

Op Bali ben ik in 2019 in contact gekomen met een Luisterkindwerkster. Haar volg ik sindsdien stilletjes en pas in 2021 tijdens de Valentijnsactie heb ik me ingeschreven voor een mini. Van het een komt het ander en heb ik een afstemming aangevraagd. Dit was voor mij zo herkenbaar en raakte me ontzettend diep en heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in datzelfde jaar zelf de opleiding ben gaan volgen bij Marieke Nijland. Sinds februari 2022 mag ik mij Luisterkindwerker noemen. In een notendop mijn Luisterkind Reis.

Ik ben vorig jaar de opleiding vooral voor mezelf gestart en het heeft mij ook veel over mezelf geleerd. Ik merk dat ik er nu ook klaar voor ben om het in te gaan zetten om anderen te helpen om dat wat diep van binnen al opgeslagen ligt naar boven te krijgen.

 

En verder?

De fysiotherapie ga ik voorlopig na 4,5 jaar even achter me laten. Het is iets wat ik met veel plezier heb gedaan, maar de focus gaat vanaf nu op andere dingen. Wat de toekomst brengt, dat weten we toch niet. Naast het luisterkind ga ik me wel inzetten voor Stepping Stones Bali, een stichting op Bali die zich inzet zodat ieder kind gebruik kan maken van de juiste zorg.

Mijn drive om mensen en kinderen te helpen blijft als een rode draad door mijn leven lopen. Dat kon ik als fysiotherapeut, dat kan als vrijwilliger bij Stepping Stones en dat kan als Luisterkindwerker. Allemaal op een hele andere manier maar uiteindelijk met hetzelfde doel.

Inske Krus
Logo

In mijn blogs vertel ik nog veel meer over mijzelf, mijn leven op Bali en Luisterkind

Eén jaar Bali

Eén jaar Bali

Korte terugblikNa een jaar Bali is de voorlopig laatste maand aangebroken. Terugkijkend op het afgelopen jaar is het een ontzettend mooi en waardevol jaar geweest. Een jaar die ik me altijd zal blijven herinneren, die een plekje in mijn hart heeft. Een jaar die me...

read more
De Feestdagen op Bali

De Feestdagen op Bali

De Feestdagen op Bali Geen kou, geen sneeuw, geen korte donkere dagen. Niet met een kop thee en een dekentje op de bank. Geen plannen met de feestdagen die al maandenlang vooruit gepland staan. Geen tweede, derde of zelfs vierde kerstdag. Maar warmte, zon, strand en...

read more
Nieuwe avonturen in 2024

Nieuwe avonturen in 2024

Nieuwe avonturen Na de verhuizing naar Bali in 2023 belooft ook 2024 weer vol nieuwe avonturen te zitten. Mijn Bali avontuur komt namelijk tot een eind en ik kom weer terug naar Nederland.Onrust De keus heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Een keus die ik wel heel...

read more

Wil je regelmatig een update ontvangen?