Wie ben ik?

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Inske Krus, 28 jaar, Luisterkindwerker, fysiotherapeut en vrijwilligster bij een stichting voor kinderen met klompvoeten in Noord-Bali. Zwevend tussen twee werelden; Bali en Nederland. Na ruim een jaar op Bali gewoond te hebben, inmiddels weer met beide voeten op Nederlandse bodem. Maar ik zeg nooit nooit tegen een nieuw avontuur op Bali, want het blijft altijd mijn tweede thuis.

Bali

Het eiland dat mijn hart gestolen heeft. Sinds mijn stage op Bali in 2017 roep ik al dat Bali mijn tweede thuis is. Na een kort bezoek in 2019 werd het stilletjes aan weer tijd voor een wat langere periode in mijn tweede thuisland. In april 2022 ben ik weer teruggegaan. Hier kreeg ik steeds sterker het gevoel dat op dit moment in mijn leven dit mijn plekje is. De plek waar je met je hoofd niet zo ver komt en je dus je hart moet volgen. Daar waar het leven in het teken staat van meer dan alleen het zichtbare. De plek dus om tot mezelf te komen en te ontdekken dat dit is waar ik op dit moment wil zijn. In februari 2023 was het zo ver. Ik ging voor onbepaalde tijd naar Bali, een bizar grote en mooie droom die werkelijkheid is geworden. Het plekje waarvan ik al zo lang roep dat het mijn tweede thuis is, was mijn thuis geworden. Ruim een jaar heb ik het mijn thuis mogen noemen. Maar inmiddels ben ik weer in Nederland. Voor hoe lang? Dat weet ik nog niet. Want als er iets is wat ik zeker weet is dat ik heel graag weer terug wil!

 

Luisterkind

Op Bali ben ik in 2019 in contact gekomen met een Luisterkindwerkster. Haar volg ik sindsdien stilletjes en pas in 2021 tijdens de Valentijnsactie heb ik me ingeschreven voor een mini. Van het een komt het ander en heb ik een afstemming aangevraagd. Dit was voor mij zo herkenbaar en raakte me ontzettend diep en heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in datzelfde jaar zelf de opleiding ben gaan volgen bij Marieke Nijland. Sinds februari 2022 mag ik mij Luisterkindwerker noemen. Waar ik de opleiding in eerste instantie vooral voor mezelf heb gedaan, om meer op mijn gevoel en intuïtie te kunnen vertrouwen, heeft het zich tijdens mijn tijd op Bali langzaamaan ook uitgerold om anderen te kunnen helpen. Want niet alleen ik heb af en toe hulp nodig om dingen weer helder te krijgen of richting te geven, maar iedereen kan die hulp soms gebruiken. Hulp om dat wat van binnen al opgeslagen ligt en je eigenlijk misschien heel diep van binnen al wel weet, naar boven te krijgen en je weer richting te geven. In een notendop mijn Luisterkind Reis, die ook vanuit Nederland door blijft gaan.

 

En verder?

Inmiddels ben ik sinds begin juni weer aan het werk als fysiotherapeut. Iets waar ik nog steeds veel energie uithaal.

Ook blijf ik me vanuit Nederland inzetten voor Stepping Stones Bali, een stichting op Bali die zich inzet zodat ieder kind gebruik kan maken van de juiste zorg. Zodat er uiteindelijk geen enkel kind in Indonesië meer op een klompvoetje hoeft te lopen. Mooi en dankbaar werk dat ik ook vanuit Nederland door kan zetten.  

Mijn drive om mensen en kinderen te helpen blijft als een rode draad door mijn leven lopen. Dat kan ik als fysiotherapeut, dat kan als vrijwilliger bij Stepping Stones en dat kan als Luisterkindwerker. Allemaal op een hele andere manier maar uiteindelijk met hetzelfde doel.

Wie ben ik?

Inske Krus, 28 jaar, Luisterkindwerker, fysiotherapeut en vrijwilligster bij een stichting voor kinderen met klompvoeten in Noord-Bali. Zwevend tussen twee werelden; Bali en Nederland. Na ruim een jaar op Bali gewoond te hebben, inmiddels weer met beide voeten op Nederlandse bodem. Maar ik zeg nooit nooit tegen een nieuw avontuur op Bali, want het blijft altijd mijn tweede thuis.

Bali

Het eiland dat mijn hart gestolen heeft. Sinds mijn stage op Bali in 2017 roep ik al dat Bali mijn tweede thuis is. Na een kort bezoek in 2019 werd het stilletjes aan weer tijd voor een wat langere periode in mijn tweede thuisland. In april 2022 ben ik weer teruggegaan. Hier kreeg ik steeds sterker het gevoel dat op dit moment in mijn leven dit mijn plekje is. De plek waar je met je hoofd niet zo ver komt en je dus je hart moet volgen. Daar waar het leven in het teken staat van meer dan alleen het zichtbare. De plek dus om tot mezelf te komen en te ontdekken dat dit is waar ik op dit moment wil zijn. In februari 2023 was het zo ver. Ik ging voor onbepaalde tijd naar Bali, een bizar grote en mooie droom die werkelijkheid is geworden. Het plekje waarvan ik al zo lang roep dat het mijn tweede thuis is, was mijn thuis geworden. Ruim een jaar heb ik het mijn thuis mogen noemen. Maar inmiddels ben ik weer in Nederland. Voor hoe lang? Dat weet ik nog niet. Want als er iets is wat ik zeker weet is dat ik heel graag weer terug wil!

 

Luisterkind

Op Bali ben ik in 2019 in contact gekomen met een Luisterkindwerkster. Haar volg ik sindsdien stilletjes en pas in 2021 tijdens de Valentijnsactie heb ik me ingeschreven voor een mini. Van het een komt het ander en heb ik een afstemming aangevraagd. Dit was voor mij zo herkenbaar en raakte me ontzettend diep en heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in datzelfde jaar zelf de opleiding ben gaan volgen bij Marieke Nijland. Sinds februari 2022 mag ik mij Luisterkindwerker noemen. Waar ik de opleiding in eerste instantie vooral voor mezelf heb gedaan, om meer op mijn gevoel en intuïtie te kunnen vertrouwen, heeft het zich tijdens mijn tijd op Bali langzaamaan ook uitgerold om anderen te kunnen helpen. Want niet alleen ik heb af en toe hulp nodig om dingen weer helder te krijgen of richting te geven, maar iedereen kan die hulp soms gebruiken. Hulp om dat wat van binnen al opgeslagen ligt en je eigenlijk misschien heel diep van binnen al wel weet, naar boven te krijgen en je weer richting te geven. In een notendop mijn Luisterkind Reis, die ook vanuit Nederland door blijft gaan.

 

En verder?

Inmiddels ben ik sinds begin juni weer aan het werk als fysiotherapeut. Iets waar ik nog steeds veel energie uithaal.

Ook blijf ik me vanuit Nederland inzetten voor Stepping Stones Bali, een stichting op Bali die zich inzet zodat ieder kind gebruik kan maken van de juiste zorg. Zodat er uiteindelijk geen enkel kind in Indonesië meer op een klompvoetje hoeft te lopen. Mooi en dankbaar werk dat ik ook vanuit Nederland door kan zetten.  

Mijn drive om mensen en kinderen te helpen blijft als een rode draad door mijn leven lopen. Dat kan ik als fysiotherapeut, dat kan als vrijwilliger bij Stepping Stones en dat kan als Luisterkindwerker. Allemaal op een hele andere manier maar uiteindelijk met hetzelfde doel.

Inske Krus
Logo

In mijn blogs vertel ik nog veel meer over mijzelf, mijn leven op Bali en Luisterkind

Eén jaar Bali

Eén jaar Bali

Korte terugblikNa een jaar Bali is de voorlopig laatste maand aangebroken. Terugkijkend op het afgelopen jaar is het een ontzettend mooi en waardevol jaar geweest. Een jaar die ik me altijd zal blijven herinneren, die een plekje in mijn hart heeft. Een jaar die me...

read more
De Feestdagen op Bali

De Feestdagen op Bali

De Feestdagen op Bali Geen kou, geen sneeuw, geen korte donkere dagen. Niet met een kop thee en een dekentje op de bank. Geen plannen met de feestdagen die al maandenlang vooruit gepland staan. Geen tweede, derde of zelfs vierde kerstdag. Maar warmte, zon, strand en...

read more
Nieuwe avonturen in 2024

Nieuwe avonturen in 2024

Nieuwe avonturen Na de verhuizing naar Bali in 2023 belooft ook 2024 weer vol nieuwe avonturen te zitten. Mijn Bali avontuur komt namelijk tot een eind en ik kom weer terug naar Nederland.Onrust De keus heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Een keus die ik wel heel...

read more

Wil je regelmatig een update ontvangen?