Luisterkind – Wat is afstemmen?

Luisterkind

Wat is afstemmen?

Ken je dat gevoel? Je komt in een ruimte met allemaal onbekenden en weet al precies op wie je niet af wil stappen of naast wie je niet wil gaan zitten. Zonder dat je degene kent of nog maar een woord gewisseld hebt. Of je hebt je bedacht dat je die ene vriendin die je al zo lang niet gesproken hebt, echt weer eens moet bellen. Op dat moment belt zij jou. Toeval? Of die ene persoon die je net pas ontmoet hebt, maar waarvan je meteen voelt dat je deze kunt vertrouwen? Dat je het vaak niet eens uit kunt leggen op welke ‘feiten’ je het baseert. Het voelt gewoon goed. Dat is eigenlijk al afstemmen.

Allemaal vormen van afstemmen en communiceren in de energie. Je hebt dan ongemerkt onbewust al afgestemd op de energie van een ander, contact gemaakt. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, het gebeurt gewoon. Sommige mensen zeggen dat het toeval is. Ik inmiddels niet meer.

Mijn eerste keer (tijdens de opleiding) bewust afstemmen? Toen kwam er helemaal niets hoor. Ik dacht nog, waar ben ik aan begonnen. De keer er na kwamen er al wat losse woorden waarmee ik iemand kon omschrijven. Van woorden werden het zinnen en uiteindelijk een heel verhaal.

Zie het als een draadloze telefoonverbinding. Daarmee maak je ook contact met iemand die niet in de buurt is. In een andere stad of zelfs aan de andere kant van de wereld. Je toetst een nummer in, en de verbinding wordt gelegd. Afstemmen gebeurt eigenlijk op dezelfde manier. Alleen met een afstemming leggen we het contact niet op bewust niveau maar op een onbewust, dieper niveau. De essentie blijft hetzelfde, we leggen contact en hebben een gesprek, alleen het niveau waarop het gebeurt is anders. 

Wat is afstemmen?

Het verschil met een Luisterkind-afstemming is dat je op de drie momenten die ik hierboven als voorbeeld gaf, vaak onbewust afgestemd hebt in een ruimte of op een persoon. Je weet niet hoe het moet, het gebeurde gewoon, zonder dat je er eigenlijk überhaupt bewust van bent. Tijdens een Luisterkind-afstemming stem ik bewust af. Ik maak bewust contact met jouw energie. Aan de hand van de gegevens die ik gekregen heb; je naam, geboortedatum en foto. Ik stel me open voor jou en sluit op dat moment tegelijkertijd mezelf af voor de signalen die van mezelf zijn en die mijn eigen lichaam mij wil vertellen. Mijn eigen gedachten en gevoel gaan uit. Zo kan ik onbevooroordeeld en open de afstemming in om dat door te geven wat echt van jou is. Dat wat jij jezelf wil laten weten.

Tijdens een van mijn afstemmingen voelde ik aan alle kanten ‘personen’ om mij heen. Zoals ze ook aanwezig waren bij de persoon waarop ik afstemde, Linda. Ze liepen met haar mee, hielpen bij de keuzes die ze moest maken en beschermden haar. Waarbij degene achter mij/haar, mij een duwtje vooruit gaf. Het figuurlijke duwtje in de rug. Het laatste zetje die Linda nog nodig had om een keuze te kunnen maken.

Dan komt de informatie binnen. In beelden, als woorden, zinnen, als tekst, in een gesprek, door gevoelens. Het kan op allerlei manieren binnenkomen. De ene keer krijg ik tijdens een afstemming alleen maar woorden binnen. De andere keer ga ik echt in gesprek met iemand, op een locatie (meestal met een betekenis), dan zie ik de persoon voor me. Soms zijn er zelfs meerdere energieën aanwezig. Dat wat bij mij binnenkomt vertaal ik naar woorden, naar tekst en zet ik voor jou op papier. Ik luister, stel vragen en vraag door. Om alles voor jou zo helder mogelijk te krijgen. De uitgeschreven versie van het energetisch contact met je onderbewuste krijg jij dan per mail toegezonden. Zodat je zelf alles rustig door kunt lezen.

Het contact maken in de energie en het afstemmen blijft voor mij ook elke keer weer een bijzondere ervaring. Waarbij ik het heel mooi vind om dat wat jij op een diepere laag laat weten, ik voor jou mag vertalen.

Wat is afstemmen?

Ken je dat gevoel? Je komt in een ruimte met allemaal onbekenden en weet al precies op wie je niet af wil stappen of naast wie je niet wil gaan zitten. Zonder dat je degene kent of nog maar een woord gewisseld hebt. Of je hebt je bedacht dat je die ene vriendin die je al zo lang niet gesproken hebt, echt weer eens moet bellen. Op dat moment belt zij jou. Toeval? Of die ene persoon die je net pas ontmoet hebt, maar waarvan je meteen voelt dat je deze kunt vertrouwen? Dat je het vaak niet eens uit kunt leggen op welke ‘feiten’ je het baseert. Het voelt gewoon goed. Dat is eigenlijk al afstemmen.

Allemaal vormen van afstemmen en communiceren in de energie. Je hebt dan ongemerkt onbewust al afgestemd op de energie van een ander, contact gemaakt. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, het gebeurt gewoon. Sommige mensen zeggen dat het toeval is. Ik inmiddels niet meer.

Mijn eerste keer (tijdens de opleiding) bewust afstemmen? Toen kwam er helemaal niets hoor. Ik dacht nog, waar ben ik aan begonnen. De keer er na kwamen er al wat losse woorden waarmee ik iemand kon omschrijven. Van woorden werden het zinnen en uiteindelijk een heel verhaal.

Zie het als een draadloze telefoonverbinding. Daarmee maak je ook contact met iemand die niet in de buurt is. In een andere stad of zelfs aan de andere kant van de wereld. Je toetst een nummer in, en de verbinding wordt gelegd. Afstemmen gebeurt eigenlijk op dezelfde manier. Alleen met een afstemming leggen we het contact niet op bewust niveau maar op een onbewust, dieper niveau. De essentie blijft hetzelfde, we leggen contact en hebben een gesprek, alleen het niveau waarop het gebeurt is anders. 

Wat is afstemmen?

Het verschil met een Luisterkind-afstemming is dat je op de drie momenten die ik hierboven als voorbeeld gaf, vaak onbewust afgestemd hebt in een ruimte of op een persoon. Je weet niet hoe het moet, het gebeurde gewoon, zonder dat je er eigenlijk überhaupt bewust van bent. Tijdens een Luisterkind-afstemming stem ik bewust af. Ik maak bewust contact met jouw energie. Aan de hand van de gegevens die ik gekregen heb; je naam, geboortedatum en foto. Ik stel me open voor jou en sluit op dat moment tegelijkertijd mezelf af voor de signalen die van mezelf zijn en die mijn eigen lichaam mij wil vertellen. Mijn eigen gedachten en gevoel gaan uit. Zo kan ik onbevooroordeeld en open de afstemming in om dat door te geven wat echt van jou is. Dat wat jij jezelf wil laten weten.

Tijdens een van mijn afstemmingen voelde ik aan alle kanten ‘personen’ om mij heen. Zoals ze ook aanwezig waren bij de persoon waarop ik afstemde, Linda. Ze liepen met haar mee, hielpen bij de keuzes die ze moest maken en beschermden haar. Waarbij degene achter mij/haar, mij een duwtje vooruit gaf. Het figuurlijke duwtje in de rug. Het laatste zetje die Linda nog nodig had om een keuze te kunnen maken.

Dan komt de informatie binnen. In beelden, als woorden, zinnen, als tekst, in een gesprek, door gevoelens. Het kan op allerlei manieren binnenkomen. De ene keer krijg ik tijdens een afstemming alleen maar woorden binnen. De andere keer ga ik echt in gesprek met iemand, op een locatie (meestal met een betekenis), dan zie ik de persoon voor me. Soms zijn er zelfs meerdere energieën aanwezig. Dat wat bij mij binnenkomt vertaal ik naar woorden, naar tekst en zet ik voor jou op papier. Ik luister, stel vragen en vraag door. Om alles voor jou zo helder mogelijk te krijgen. De uitgeschreven versie van het energetisch contact met je onderbewuste krijg jij dan per mail toegezonden. Zodat je zelf alles rustig door kunt lezen.

Het contact maken in de energie en het afstemmen blijft voor mij ook elke keer weer een bijzondere ervaring. Waarbij ik het heel mooi vind om dat wat jij op een diepere laag laat weten, ik voor jou mag vertalen.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook mijn andere blogs

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?Als ik begin met vertellen over Luisterkind klinkt het in eerste instantie als iets vaags, iets moeilijks om uit te leggen, lastig te omschrijven. Zeker als je er nog helemaal niet bekend mee bent. Het is niet iets concreets...

read more
De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode De basis van de Luisterkind Methode is dat er op afstand, in de energie, contact wordt gemaakt. Dit heeft een aantal voordelen, die ik hieronder voor je op een rij heb gezet.1. Je krijgt alle tijd en ruimte...

read more
Luisterkind – Monoloog of Dialoog

Luisterkind – Monoloog of Dialoog

Wat is het verschil tussen een monoloog en een dialoog? Een Luisterkind-afstemming kan in twee vormen geschreven worden; de monoloog of de dialoog. Ik geef je een kort kijkje in beide vormen met de daarbij behorende kenmerken en verschillen....

read more