Luisterkind – Monoloog of Dialoog

Luisterkind

Wat is het verschil tussen een monoloog en een dialoog? 

Een Luisterkind-afstemming kan in twee vormen geschreven worden; de monoloog of de dialoog. Ik geef je een kort kijkje in beide vormen met de daarbij behorende kenmerken en verschillen. Vergeet niet, in essentie zijn ze allebei hetzelfde, ze hebben dezelfde resultaten. De ene is niet beter dan de andere. Ze geven je allebei handvaten en inzichten die jij al diep van binnen in je hebt en die ik voor je ga vertalen.

Jij bepaalt

Op voorhand kan ik niet zeggen of er een monoloog of een dialoog ontstaat. Een Luisterkind-afstemming ontstaat op het moment zelf en we volgen samen de natuurlijke flow waarbij jij de leiding hebt. Jij bepaalt op dat moment in de energie hoe ik de afstemming opschrijf. Het kan zelfs zo zijn dat we starten in de monoloog maar op gegeven moment overgaan naar een dialoog. Ik geef jou de ruimte om dat te vertellen wat jij wil vertellen en stel vragen om dingen te verhelderen en duidelijk te krijgen.

Monoloog

De monoloog schrijf ik bij volwassenen altijd in de tweede persoon, de ‘je’ en ‘jij’ vorm en bij kinderen in de derde persoon de ‘hij’ of ‘zij’ vorm. De beelden die je laat zien, de woorden en zinnen die je zegt, het gevoel dat erbij komt kijken of het gesprek dat we voeren, schrijf ik voor je uit in een samenhangende tekst. De afstemming die je ontvangt is vaak tussen de 1,5 en 3 A4’tjes.

Je wilt zo graag dat iedereen zich op zijn gemak voelt, dat het allemaal in harmonie is. Je vergeet hierdoor soms je eigen balans vast te houden. Je geeft zoveel aan de ander dat er voor jezelf te weinig overblijft. Dat maakt je onzeker, omdat je je hierdoor wankel voelt. Het heeft niks te maken met de personen om jou heen. Het is elke keer een keuze voor jou. Vanuit jouzelf bepalen waar jouw grens ligt. Waar ben ik nog mijzelf en wanneer stap ik te veel in de wereld of de verlangens van een ander. Jouw lijf voelt dit, het roept om aandacht. Het vraagt jou om heel diep in jezelf te zakken. Om alles te voelen. Je kan niks loslaten als je het niet helemaal durft te doorvoelen. Het verdriet, het diepe verdriet dat je je niet gezien voelt. Dat je altijd zo je best doet voor de ander, maar de ander jou niet volledig ziet. Het heeft weer te maken met dat zij jou niet kunnen zien, als jij jezelf niet volledig laat zien. Je geeft aan dat het voor nu jouw grootste uitdaging is om alles los te laten wat anderen vinden, wat je geleerd is, wat van je verwacht wordt. Er zit zo’n diepe kracht in jou, maar deze is al een tijd lang verstopt. Je hebt jezelf op de dimmer gezet, omdat je bang bent dat je te veel licht verspreid, dat het anderen ontkracht. Dus pas jij je aan. Het is een oude angst/patroon. Je zegt nu tegen jezelf dat het veilig is. Jij bent veilig. Jij mag jezelf laten zien. Je mag gezien worden. Sterker nog, de wereld heeft jouw licht nodig. Er zijn genoeg aangepast en gedimde versies die rondlopen. Niet meer van dat, meer van jou.

Stukje uit een monoloog

Luisterkind-afstemming Volwassenen monoloog

Dialoog

Tijdens een dialoog schrijf ik ons gesprek in de energie volledig uit. De omgeving waar we in zijn en welke betekenis dit heeft. Alles wat jij of je kind zegt, voelt en doet schrijf ik op. Zodat je een zo volledig mogelijk beeld krijgt van alles wat er is gebeurd en welke emoties daarbij zijn komen kijken. Letterlijk dat wat jij en ik zeggen en doen, komt op papier te staan. Doordat ik zoveel beeld geef aan de situatie is een dialoog vaak een stuk langer dan een monoloog. Denk hierbij aan 3 tot 5 A4’tjes, soms zelf nog wel meer.

Luisterkind-afstemming Volwassenen Dialoog

Het zweten, heeft dat hier ook mee te maken? Vraag ik.

Je knikt. Mijn constante afweging tussen hoofd en hart, de verwarring die dat bij mij brengt. Niet meer weten wat ik moet volgen en daardoor zo zenuwachtig worden en vreselijk beginnen te zweten. Vaak gaat dit over of ik iemand kan vertrouwen of niet. Ik krijg dan zoveel verschillende signalen, mijn hoofd die weer wat anders zegt dan mijn hart. Ik weet niet meer wat ik dan moet volgen en dat veroorzaakt deze zweetreactie.

Ik knik, en laat je rustig verder praten.

Maar mijn hart is mijn kompas en ik weet nu dat ik daar meer naar mag gaan luisteren. Ik mag gaan voelen, daar de tijd voor nemen. Tegen mezelf zeggen dat mijn hoofd niet kan bepalen of ik iemand kan vertrouwen of niet. Die wijsheid heeft alleen mijn hart, die mag ik gaan volgen. Als ik dat meer ga doen, en dus minder mijn hoofd zich laten mengen in het gevecht, zal ik uiteindelijk ook minder gaan zweten, want ik heb dan minder angst om de verkeerde keuze te maken.

Wauw, wat een wijsheid.

Je zucht weer eens diep. Ik voel een hele intense vermoeidheid opkomen, zeg je dan, en gaat even achteroverliggen in het gras.

Ik doe met je mee en we staren allebei naar de lucht. Is er nog iets wat je voor nu kwijt wil? Vraag ik je.

Je denkt even na. Er is nog zoveel wat ik wil vertellen, wat ik wil zeggen, maar voor nu is het even genoeg. Er is al zoveel gebeurd, ik ben leeg voor nu. Ik mag eerst aan de slag met alles wat we besproken hebben.

Stukje uit een dialoog

Zelf ervaren?

Wil je graag een keer ervaren wat Luisterkind precies is en wat het met je kan doen? Kun je wel een duwtje in de juiste richting gebruiken? Voelt het als tijd voor een cadeautje voor jezelf? Op mijn social media geef ik regelmatig mini’s of een afstemming weg! Het enige wat je dan even moet doen is mij gaan volgen zodat je in de gaten kunt houden wanneer er weer een actie is!

Wil je meteen een afstemming aanvragen of heb je nog vragen? Stuur mij een mail of vul het contactformulier of aanvraagformulier in.

Voor alle afstemmingen geldt, je laat alleen weten wat jij zelf wil vertellen en waar jij aan toe bent om aan te werken. Er komen geen dingen naar boven die jij niet aan kunt.

Wat is het verschil tussen een monoloog en een dialoog?

Een Luisterkind-afstemming kan in twee vormen geschreven worden; de monoloog of de dialoog. Ik geef je een kort kijkje in beide vormen van schrijven met de daarbij behorende kenmerken en verschillen. Vergeet niet, in essentie zijn ze allebei hetzelfde, ze hebben dezelfde resultaten. De ene is niet beter dan de andere. Ze geven je allebei handvaten en inzichten die jij al diep van binnen in je hebt en die ik voor je ga vertalen.

Jij bepaalt

Op voorhand kan ik niet zeggen of er een monoloog of een dialoog ontstaat. Een Luisterkind-afstemming ontstaat op het moment zelf en we volgen samen de natuurlijke flow waarbij jij de leiding hebt. Jij bepaalt op dat moment in de energie hoe ik de afstemming opschrijf. Het kan zelfs zo zijn dat we starten in de monoloog maar op gegeven moment overgaan naar een dialoog. Ik geef jou de ruimte om dat te vertellen wat jij wil vertellen en stel vragen om dingen te verhelderen en duidelijk te krijgen.

Monoloog

De monoloog schrijf ik bij volwassenen altijd in de tweede persoon, de ‘je’ en ‘jij’ vorm en bij kinderen in de derde persoon de ‘hij’ of ‘zij’ vorm. De beelden die je laat zien, de woorden en zinnen die je zegt, het gevoel dat erbij komt kijken of het gesprek dat we voeren, schrijf ik voor je uit in een samenhangende tekst. De afstemming die je ontvangt is vaak tussen de 1,5 en 3 A4’tjes.

Je wilt zo graag dat iedereen zich op zijn gemak voelt, dat het allemaal in harmonie is. Je vergeet hierdoor soms je eigen balans vast te houden. Je geeft zoveel aan de ander dat er voor jezelf te weinig overblijft. Dat maakt je onzeker, omdat je je hierdoor wankel voelt. Het heeft niks te maken met de personen om jou heen. Het is elke keer een keuze voor jou. Vanuit jouzelf bepalen waar jouw grens ligt. Waar ben ik nog mijzelf en wanneer stap ik te veel in de wereld of de verlangens van een ander. Jouw lijf voelt dit, het roept om aandacht. Het vraagt jou om heel diep in jezelf te zakken. Om alles te voelen. Je kan niks loslaten als je het niet helemaal durft te doorvoelen. Het verdriet, het diepe verdriet dat je je niet gezien voelt. Dat je altijd zo je best doet voor de ander, maar de ander jou niet volledig ziet. Het heeft weer te maken met dat zij jou niet kunnen zien, als jij jezelf niet volledig laat zien. Je geeft aan dat het voor nu jouw grootste uitdaging is om alles los te laten wat anderen vinden, wat je geleerd is, wat van je verwacht wordt. Er zit zo’n diepe kracht in jou, maar deze is al een tijd lang verstopt. Je hebt jezelf op de dimmer gezet, omdat je bang bent dat je te veel licht verspreid, dat het anderen ontkracht. Dus pas jij je aan. Het is een oude angst/patroon. Je zegt nu tegen jezelf dat het veilig is. Jij bent veilig. Jij mag jezelf laten zien. Je mag gezien worden. Sterker nog, de wereld heeft jouw licht nodig. Er zijn genoeg aangepast en gedimde versies die rondlopen. Niet meer van dat, meer van jou.

Stukje uit een monoloog

Dialoog

Tijdens een dialoog schrijf ik ons gesprek in de energie volledig uit. De omgeving waar we in zijn en welke betekenis dit heeft. Alles wat jij of je kind zegt, voelt en doet schrijf ik op. Zodat je een zo volledig mogelijk beeld krijgt van alles wat er is gebeurd en welke emoties daarbij zijn komen kijken. Letterlijk dat wat jij en ik zeggen en doen, komt op papier te staan. Doordat ik zoveel beeld geef aan de situatie is een dialoog vaak een stuk langer dan een monoloog. Denk hierbij aan 3 tot 5 A4’tjes, soms zelf nog wel meer.

Het zweten, heeft dat hier ook mee te maken? Vraag ik.

Je knikt. Mijn constante afweging tussen hoofd en hart, de verwarring die dat bij mij brengt. Niet meer weten wat ik moet volgen en daardoor zo zenuwachtig worden en vreselijk beginnen te zweten. Vaak gaat dit over of ik iemand kan vertrouwen of niet. Ik krijg dan zoveel verschillende signalen, mijn hoofd die weer wat anders zegt dan mijn hart. Ik weet niet meer wat ik dan moet volgen en dat veroorzaakt deze zweetreactie.

Ik knik, en laat je rustig verder praten.

Maar mijn hart is mijn kompas en ik weet nu dat ik daar meer naar mag gaan luisteren. Ik mag gaan voelen, daar de tijd voor nemen. Tegen mezelf zeggen dat mijn hoofd niet kan bepalen of ik iemand kan vertrouwen of niet. Die wijsheid heeft alleen mijn hart, die mag ik gaan volgen. Als ik dat meer ga doen, en dus minder mijn hoofd zich laten mengen in het gevecht, zal ik uiteindelijk ook minder gaan zweten, want ik heb dan minder angst om de verkeerde keuze te maken.

Wauw, wat een wijsheid.

Je zucht weer eens diep. Ik voel een hele intense vermoeidheid opkomen, zeg je dan, en gaat even achteroverliggen in het gras.

Ik doe met je mee en we staren allebei naar de lucht. Is er nog iets wat je voor nu kwijt wil? Vraag ik je.

Je denkt even na. Er is nog zoveel wat ik wil vertellen, wat ik wil zeggen, maar voor nu is het even genoeg. Er is al zoveel gebeurd, ik ben leeg voor nu. Ik mag eerst aan de slag met alles wat we besproken hebben.

Stukje uit een dialoog

Zelf ervaren?

Wil je graag een keer ervaren wat Luisterkind precies is en wat het met je kan doen? Kun je wel een duwtje in de juiste richting gebruiken? Voelt het als tijd voor een cadeautje voor jezelf? Op mijn social media geef ik regelmatig mini’s of een afstemming weg! Het enige wat je dan even moet doen is mij gaan volgen zodat je in de gaten kunt houden wanneer er weer een actie is!

Wil je meteen een afstemming aanvragen of heb je nog vragen? Stuur mij een mail of vul het contactformulier of aanvraagformulier in.

Voor alle afstemmingen geldt, je laat alleen weten wat jij zelf wil vertellen en waar jij aan toe bent om aan te werken. Er komen geen dingen naar boven die jij niet aan kunt.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook mijn andere blogs

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?Als ik begin met vertellen over Luisterkind klinkt het in eerste instantie als iets vaags, iets moeilijks om uit te leggen, lastig te omschrijven. Zeker als je er nog helemaal niet bekend mee bent. Het is niet iets concreets...

read more
De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode De basis van de Luisterkind Methode is dat er op afstand, in de energie, contact wordt gemaakt. Dit heeft een aantal voordelen, die ik hieronder voor je op een rij heb gezet.1. Je krijgt alle tijd en ruimte...

read more