Mijn Luisterkind Reis

Luisterkind

Mijn Luisterkind Reis 

Inmiddels ben ik helemaal ondergedompeld in Luisterkind en kan ik me niet meer voorstellen hoe het was voordat ik eraan begon. De bekendheid begint te komen. Dat is ook wel eens helemaal anders geweest. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de buitenwereld durfde te vertellen dat ik Luisterkindwerker ben. Het Luisterkind zaadje is onbewust in 2019 al geplant, maar het heeft tot 2022 geduurd voordat ik er zelf echt bekendheid aan durfde te geven. Ik ga jullie meenemen in mijn Luisterkind reis door de afgelopen jaren, welke worstelingen ik daarbij heb gehad en wat het me inmiddels oplevert, want ik ben nog steeds heel blij dat ik de opleiding gevolgd heb. Deze reis heb ik tot nu toe nog maar met weinig mensen gedeeld en er zijn ook maar weinig mensen die mijn reis van dichtbij meegemaakt hebben.

Het onbewust geplante zaadje in 2019

Via een gezamenlijke vriendin op Bali heb ik Marieke Nijland in 2019 leren kennen. Zij was destijds nog niet zo lang Luisterkindwerker. Van deze gezamenlijke vriendin hoorde ik wat zij deed. Met Marieke zelf heb ik er toen nooit over gesproken. Geen idee waarom, destijds denk ik nog geen interesse. Of wel, ik ben haar vanaf toen wel gaan volgen op social media en heb me in 2020 ingeschreven voor haar nieuwsbrieven. Onbewust was er dus toch ergens wel interesse in wat zij deed, want waarom was ik haar anders gaan volgen?!

“Echter was er na het ontvangen van de mini ook wel flinke teleurstelling. Die mini, dat was ik helemaal niet.”

De Luisterkind Mini Valentijns-actie in 2021

Het duurde tot februari 2021 voordat ik echt met Luisterkind in aanraking kwam. Rondom Valentijn werd er op social media gepromoot met een gratis Mini actie door Luisterkindwerkers. Hier heb ik mij voor ingeschreven. Een beetje nieuwsgierig wat dat dan was, dat was ik inmiddels wel. Echter was er na het ontvangen van de mini ook wel flinke teleurstelling. Die mini, dat was ik helemaal niet. Het leek voor mij veel meer of dat ze afgestemd had op mijn zusje. De mini heb ik uiteindelijk weggelegd en eigenlijk niets meer meegedaan. Tot een tijdje terug, toen heb ik hem er weer eens bij gepakt. Het leuke is dat ik nu, inmiddels dus 2 jaar later, wel snap wat zij destijds gevoeld heeft en dat ik nu wel herken wat ze in de mini heeft geschreven. Het had blijkbaar even de tijd nodig om te landen. En ook dat kan en mag met Luisterkind!

Een afstemming voor mezelf

Toch was er na deze teleurstelling van de mini nog meer nieuwsgierigheid naar Luisterkind.  Waarom? Geen idee! De meeste mensen zouden na zo’n teleurstelling het vertrouwen in Luisterkind verloren zijn. Toch gold dat voor mij niet. Ik heb uiteindelijk zelfs een volledige afstemming aangevraagd. Ik merkte dat mijn lichaam mij van alles probeerde te vertellen, maar begreep niet zo goed wat. Ook merkte ik dat ik niet zo goed dingen los kon laten en vroeg me af hoe ik dat kon veranderen. Deze afstemming heeft mijn kijk op Luisterkind toch weer volledig omgedraaid. Wat was die afstemming raak en wat heb ik er veel aan gehad en wat heb ik er nu nog steeds veel aan. Een aantal van de tips en handvaten gebruik ik nog steeds. Zo bijzonder!

Wel of geen opleiding tot Luisterkindwerker?

Na deze afstemming, wilde ik aan de ene kant de opleiding heel graag gaan doen, anderzijds was er nog van alles dat me tegenhield. Kan ik het wel, durf ik het wel, wat vinden anderen ervan. Vooral ook dat laatste was iets wat mij in die tijd heel erg bezighield. Het was toch iets vaags, iets ongrijpbaars. Terwijl ik toch die nuchtere persoon was?! Uiteindelijk was het ‘JAAA’ gevoel sterker dan alle onzekerheden en ben ik de opleiding gestart.

“Het voelde een beetje alsof ik in twee werelden leefde.”

Leven in twee werelden

Wel met een hele grote kanttekening hoor. Ik had maar een enkeling verteld dat ik deze opleiding ging doen, dus de angst voor wat anderen ervan vonden was nog steeds heel erg aanwezig. Dat is gedurende de hele opleiding ook wel zo geweest. Het voelde een beetje alsof ik in twee werelden leefde. De Luisterkindwereld, waarin ik steeds meer groeide, durfde en leerde vertrouwen op mijzelf en mijn gevoel. En daarnaast de gewone echte wereld, waarin ik nog steeds die nuchtere Inske was, waarvan het leek alsof ze alles met haar hoofd deed. Ik weet zelfs nog dat een collega vroeg wat ik op mijn vrije woensdag ging doen en dat ik zei: “Oh ja, ik heb een cursus, iets voor mezelf” en dat daarmee het gesprek ook afgelopen was. Als ik daaraan terugdenk. Wat heb ik het mezelf toen moeilijk gemaakt. Al weet ik ook niet of ik het toen anders had kunnen doen.

De opleiding tot Luisterkindwerker

Maar ook de opleiding zelf was behoorlijk intens, met flinke ups en downs. De opleidingsdagen vond ik erg leuk en keek ik ook altijd weer heel erg naar uit, maar de tijd tussendoor was des te langer. Ik vond het altijd heel erg lastig om te gaan starten met schrijven. Dit kon ik dan ook heel erg uitstellen tot het laatste moment. Het rare was dat het voor mij niet zat in het schrijven zelf, want als ik eenmaal bezig was, dan vond ik het ook superleuk om te doen en ging het ook goed. Maar vooral het gaan doen was voor mij echt een struikelblok. Uiteindelijk is dat ook goed gekomen want in februari 2022 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker afgerond.

En toen?

En toen eigenlijk helemaal niets. De opleiding afgerond en geen idee wat ik er mee wilde. Het had me op persoonlijk vlak echt heel veel opgeleverd, maar hoe ik hiermee anderen kon gaan helpen, daarvoor moest ik eerst zelf nog een heel aantal stappen zetten. Want ook toen wist nog bijna niemand dat ik Luisterkindwerker was.

Drie maanden Bali

Drie maanden ertussenuit, weer terug naar mijn tweede thuis om de tijd en ruimte te vinden om uit te zoeken wat ik nu echt wilde. Daar was voor mij het gevoel dat ik op Bali wilde wonen zo sterk, dat ik daar de knoop door heb gehakt om te gaan emigreren. Dit is ook waar voor mij Luisterkind en Bali weer samenkomen. Luisterkind is een supermooie manier om anderen te kunnen helpen, daar mee geld te kunnen verdienen en te kunnen leven op Bali. Van hieruit is het balletje gaan rollen en heeft Luisterkind voor mij steeds meer vorm gekregen.

Ik durf het aan!

Toen ik begin juli weer terug in Nederland was, wist nog steeds bijna niemand van Luisterkind. In het ‘geheim’ heb ik gewerkt aan een website en uiteindelijk ook mijn social media. In september vorig jaar is de website de lucht in gegaan en ben ik meer bekendheid gaan geven aan Luisterkind. Inmiddels was ik er wat vertrouwder mee, ik wist beter hoe ik het moest uitleggen en de meningen van anderen deden er wat minder toe. Ik was toch nog steeds dezelfde Inske?! Niet ineens zweverig geworden ondanks dat ik ruim een jaar ervoor al gestart was met de opleiding tot Luisterkindwerker. Dit alles wel stapje voor stapje en op mijn eigen tempo. Daarnaast was ik druk met mijn werk en alles voorbereiden voor mijn verhuizing, dus veel tijd heb ik toen nog steeds niet besteed aan Luisterkind.

Logo Inske Krus Luisterkind

“Bali is voor mij de plek waar het zichtbare en onzichtbare naadloos in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn. Daar waar voor mij hoofd, hart en lichaam één zijn.”

Hoe is het nu?

In februari ben ik naar Bali verhuisd en is Luisterkind een groter onderdeel van mijn leven geworden. Ik stem vaak heel kort even af, meestal gebeurt dit zelfs al onbewust. Even snel checken hoe het met iemand is of bij kinderen even kort horen wat hun ‘handleiding’ is. Bali is voor mij de plek waar het zichtbare en onzichtbare naadloos in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn. Daar waar voor mij hoofd, hart en lichaam één zijn. Voor mij de ideale plek om in de energie aanwezig te zijn en als Luisterkindwerker mensen te kunnen helpen.

Vertrouwen op mijn gevoel

Gedurende de opleiding durfde ik weer steeds meer te gaan vertrouwen op mijn eigen gevoel. Voor de opleiding had ik heel vaak het gevoel dat er iets bij iemand speelde maar dat degene aangaf dat er niets aan de hand was. Ik ging toen heel erg aan mezelf twijfelen en durfde ook steeds minder te vertrouwen op dit gevoel. Vaak bleek wel dat na een aantal weken degene ineens zei slecht in z’n vel te zitten. Door de opleiding durf ik nu wel weer te vertrouwen op mezelf en weet ik dat ik het niet verkeerd aangevoeld heb, maar dat de ander nog niet zo ver is of dat het zo diep verstopt ligt en dat de ander daar nog niet bij kan of wil.

Ik ben nog steeds dezelfde Inske, daar is weinig aan verandert. Ik kijk ook echt niet dwars door je heen, lees nog steeds geen gedachten. Ik laat bij jou wat van jou is. Ik ben Luisterkindwerker, net zoals een ander brandweerman, accountant of schoonmaakster is. Ieder die een ander op zijn eigen manier helpt.

Hoe mijn Luisterkind Reis verder gaat? Ik heb geen idee, ik leef in het nu en zie over een half jaar wel weer waar ik dan sta. Voor nu ga ik lekker verder met afstemmingen schrijven en jullie een stapje verder helpen!

 

Liefs Inske

Mijn Luisterkind Reis

Mijn Luisterkind Reis

Inmiddels ben ik helemaal ondergedompeld in Luisterkind en kan ik me niet meer voorstellen hoe het was voordat ik eraan begon. De bekendheid begint te komen. Dat is ook wel eens helemaal anders geweest. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de buitenwereld durfde te vertellen dat ik Luisterkindwerker ben. Het Luisterkind zaadje is onbewust in 2019 al geplant, maar het heeft tot 2022 geduurd voordat ik er zelf echt bekendheid aan durfde te geven. Ik ga jullie meenemen in mijn Luisterkind reis door de afgelopen jaren, welke worstelingen ik daarbij heb gehad en wat het me inmiddels oplevert, want ik ben nog steeds heel blij dat ik de opleiding gevolgd heb. Deze reis heb ik tot nu toe nog maar met weinig mensen gedeeld en er zijn ook maar weinig mensen die mijn reis van dichtbij meegemaakt hebben.

Het onbewust geplante zaadje in 2019

Via een gezamenlijke vriendin op Bali heb ik Marieke Nijland in 2019 leren kennen. Zij was destijds nog niet zo lang Luisterkindwerker. Via die gezamenlijke vriendin hoorde ik wat zij deed. Met Marieke zelf heb ik er toen nooit over gesproken. Geen idee waarom, destijds denk ik nog geen interesse. Of wel, ik ben haar vanaf toen wel gaan volgen op social media en heb me in 2020 ingeschreven voor haar nieuwsbrieven. Onbewust was er dus toch ergens wel interesse in wat zij deed, want waarom was ik haar anders gaan volgen?!

“Echter was er na het ontvangen van de mini ook wel flinke teleurstelling. Die mini, dat was ik helemaal niet.”

De Luisterkind Mini Valentijns-actie in 2021

Het duurde tot februari 2021 voordat ik echt met Luisterkind in aanraking kwam. Rondom Valentijn werd er op social media gepromoot met een gratis Mini actie door Luisterkindwerkers. Hier heb ik mij voor ingeschreven. Een beetje nieuwsgierig wat dat dan was, dat was ik inmiddels wel. Echter was er na het ontvangen van de mini ook wel flinke teleurstelling. Die mini, dat was ik helemaal niet. Het leek voor mij veel meer of dat ze afgestemd had op mijn zusje. De mini heb ik uiteindelijk weggelegd en eigenlijk niets meer meegedaan. Tot een tijdje terug, toen heb ik hem er weer eens bij gepakt. Het leuke is dat ik nu, inmiddels dus 2 jaar later, wel snap wat zij destijds gevoeld heeft en dat ik nu wel herken wat ze in de mini heeft geschreven. Het had blijkbaar even de tijd nodig om te landen. En ook dat kan en mag met Luisterkind!

Een afstemming voor mezelf

Toch was er na deze teleurstelling van de mini nog meer nieuwsgierigheid naar Luisterkind. Waarom? Geen idee! De meeste mensen zouden na zo’n teleurstelling het vertrouwen in Luisterkind verloren zijn. Toch gold dat voor mij niet. Ik heb uiteindelijk zelfs een volledige afstemming aangevraagd. Ik merkte dat mijn lichaam mij van alles probeerde te vertellen, maar begreep niet zo goed wat. Ook merkte ik dat ik niet zo goed dingen los kon laten en vroeg me af hoe ik dat kon veranderen. Deze afstemming heeft mijn kijk op Luisterkind toch weer volledig omgedraaid. Wat was die afstemming raak en wat heb ik er veel aan gehad en wat heb ik er nu nog steeds veel aan. Een aantal van de tips en handvaten gebruik ik nog steeds. Zo bijzonder!

Wel of geen opleiding tot Luisterkindwerker?

Na deze afstemming, wilde ik aan de ene kant de opleiding heel graag gaan doen, anderzijds was er nog van alles dat me tegenhield. Kan ik het wel, durf ik het wel, wat vinden anderen ervan. Vooral ook dat laatste was iets wat mij in die tijd heel erg bezighield. Het was toch iets vaags, iets ongrijpbaars. Terwijl ik toch die nuchtere persoon was?! Uiteindelijk was het ‘JAAA’ gevoel sterker dan alle onzekerheden en ben ik de opleiding gestart.

“Het voelde een beetje alsof ik in twee werelden leefde.”

Leven in twee werelden

Wel met een hele grote kanttekening hoor. Ik had maar een enkeling verteld dat ik deze opleiding ging doen, dus de angst voor wat anderen ervan vonden was nog steeds heel erg aanwezig. Dat is gedurende de hele opleiding ook wel zo geweest. Het voelde een beetje alsof ik in twee werelden leefde. De Luisterkindwereld, waarin ik steeds meer groeide, durfde en leerde vertrouwen op mijzelf en mijn gevoel. En daarnaast de gewone echte wereld, waarin ik nog steeds die nuchtere Inske was, waarvan het leek alsof ze alles met haar hoofd deed. Ik weet zelfs nog dat een collega vroeg wat ik op mijn vrije woensdag ging doen en dat ik zei: “Oh ja, ik heb een cursus, iets voor mezelf” en dat daarmee het gesprek ook afgelopen was. Als ik daaraan terugdenk. Wat heb ik het mezelf toen moeilijk gemaakt. Al weet ik ook niet of ik het toen anders had kunnen doen.

De opleiding tot Luisterkindwerker

Maar ook de opleiding zelf was behoorlijk intens, met flinke ups en downs. De opleidingsdagen vond ik erg leuk en keek ik ook altijd weer heel erg naar uit, maar de tijd tussendoor was des te langer. Ik vond het altijd heel erg lastig om te gaan starten met schrijven. Dit kon ik dan ook heel erg uitstellen tot het laatste moment. Het rare was dat het voor mij niet zat in het schrijven zelf, want als ik eenmaal bezig was, dan vond ik het ook superleuk om te doen en ging het ook goed. Maar vooral het gaan doen was voor mij echt een struikelblok. Uiteindelijk is dat ook goed gekomen want in februari 2022 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker afgerond.

En toen?

En toen eigenlijk helemaal niets. De opleiding afgerond en geen idee wat ik er mee wilde. Het had me op persoonlijk vlak echt heel veel opgeleverd, maar hoe ik hiermee anderen kon gaan helpen, daarvoor moest ik eerst zelf nog een heel aantal stappen zetten. Want ook toen wist nog bijna niemand dat ik Luisterkindwerker was.

Drie maanden Bali

Drie maanden ertussenuit, weer terug naar mijn tweede thuis om de tijd en ruimte te vinden om uit te zoeken wat ik nu echt wilde. Daar was voor mij het gevoel dat ik op Bali wilde wonen zo sterk, dat ik daar de knoop door heb gehakt om te gaan emigreren. Dit is ook waar voor mij Luisterkind en Bali weer samenkomen. Luisterkind is een supermooie manier om anderen te kunnen helpen, daar mee geld te kunnen verdienen en te kunnen leven op Bali. Van hieruit is het balletje gaan rollen en heeft Luisterkind voor mij steeds meer vorm gekregen.

Ik durf het aan!

Toen ik begin juli weer terug in Nederland was, wist nog steeds bijna niemand van Luisterkind. In het ‘geheim’ heb ik gewerkt aan een website en uiteindelijk ook mijn social media. In september vorig jaar is de website de lucht in gegaan en ben ik meer bekendheid gaan geven aan Luisterkind. Inmiddels was ik er wat vertrouwder mee, ik wist beter hoe ik het moest uitleggen en de meningen van anderen deden er wat minder toe. Ik was toch nog steeds dezelfde Inske?! Niet ineens zweverig geworden ondanks dat ik ruim een jaar ervoor al gestart was met de opleiding tot Luisterkindwerker. Dit alles wel stapje voor stapje en op mijn eigen tempo. Daarnaast was ik druk met mijn werk en alles voorbereiden voor mijn verhuizing, dus veel tijd heb ik toen nog steeds niet besteed aan Luisterkind.

“Bali is voor mij de plek waar het zichtbare en onzichtbare naadloos in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn. Daar waar voor mij hoofd, hart en lichaam één zijn.”

Hoe is het nu?

In februari ben ik naar Bali verhuisd en is Luisterkind een groter onderdeel van mijn leven geworden. Ik stem vaak heel kort even af, meestal gebeurt dit zelfs al onbewust. Even snel checken hoe het met iemand is of bij kinderen even kort horen wat hun ‘handleiding’ is. Bali is voor mij de plek waar het zichtbare en onzichtbare naadloos in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn. Daar waar voor mij hoofd, hart en lichaam één zijn. Voor mij de ideale plek om in de energie aanwezig te zijn en als Luisterkindwerker mensen te kunnen helpen.

Vertrouwen op mijn gevoel

Gedurende de opleiding durfde ik weer steeds meer te gaan vertrouwen op mijn eigen gevoel. Voor de opleiding had ik heel vaak het gevoel dat er iets bij iemand speelde maar dat degene aangaf dat er niets aan de hand was. Ik ging toen heel erg aan mezelf twijfelen en durfde ook steeds minder te vertrouwen op dit gevoel. Vaak bleek wel dat na een aantal weken degene ineens zei slecht in z’n vel te zitten. Door de opleiding durf ik nu wel weer te vertrouwen op mezelf en weet ik dat ik het niet verkeerd aangevoeld heb, maar dat de ander nog niet zo ver is of dat het zo diep verstopt ligt en dat de ander daar nog niet bij kan of wil.

Ik ben nog steeds dezelfde Inske, daar is weinig aan verandert. Ik kijk ook echt niet dwars door je heen, lees nog steeds geen gedachten. Ik laat bij jou wat van jou is. Ik ben Luisterkindwerker, net zoals een ander brandweerman, accountant of schoonmaakster is. Ieder die een ander op zijn eigen manier helpt. 

Hoe mijn Luisterkind Reis verder gaat? Ik heb geen idee, ik leef in het nu en zie over een half jaar wel weer waar ik dan sta. Voor nu ga ik lekker verder met afstemmingen schrijven en jullie een stapje verder helpen!

Liefs Inske

Mijn Luisterkind Reis

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook mijn andere blogs

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?

Is Luisterkind zweverig?Als ik begin met vertellen over Luisterkind klinkt het in eerste instantie als iets vaags, iets moeilijks om uit te leggen, lastig te omschrijven. Zeker als je er nog helemaal niet bekend mee bent. Het is niet iets concreets...

read more
De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode

De voordelen van de Luisterkind Methode De basis van de Luisterkind Methode is dat er op afstand, in de energie, contact wordt gemaakt. Dit heeft een aantal voordelen, die ik hieronder voor je op een rij heb gezet.1. Je krijgt alle tijd en ruimte...

read more
Luisterkind – Monoloog of Dialoog

Luisterkind – Monoloog of Dialoog

Wat is het verschil tussen een monoloog en een dialoog? Een Luisterkind-afstemming kan in twee vormen geschreven worden; de monoloog of de dialoog. Ik geef je een kort kijkje in beide vormen met de daarbij behorende kenmerken en verschillen....

read more