Luisterkind & Dyslexie

Luisterkind en Dyslexie

Luisterkind & Dyslexie

De Luisterkind Methode is in te zetten voor alle soort vragen en problemen. Dus ook bij kinderen en volwassenen met dyslexie. In 2019 heeft Diana Hendriks, de grondlegger van de Luisterkind Methode onderzoek gedaan naar het effect van een Luisterkind-afstemming bij kinderen en volwassenen met dyslexie. Met als conclusie dat één Luisterkind-afstemming zeker een positief verschil kan maken bij kinderen en volwassenen die problemen hebben met lezen en/of schrijven.

Tijdens deze Luisterkind-afstemmingen hebben ze alles wat de wetenschap of andere onderzoeken over dyslexie hebben beweerd aan de kant gelegd. Bij Luisterkind gaan we altijd uit van de eigen innerlijke wijsheid van de mens. 

Het onderzoek

Samen met 20 andere Luisterkindwerkers hebben ze 244 Luisterkind-afstemmingen gemaakt bij kinderen en volwassenen met dyslexie. 

Tijdens de Luisterkind-afstemmingen hebben ze de volgende vragen gesteld:

  • Wanneer heb je dyslexie in je leven toegelaten?
  • Wil je van je dyslexie af?
  • Wat heb je er voor nodig om ervan af te geraken?
  • Wat vind je fijn als ondersteuning?
  • Wie kan je daarbij helpen?

Doordat ze de Luisterkind-afstemming open in gaan en de wetenschap op dat moment opzij leggen krijg je op de bovenstaande vragen de meest uiteenlopende antwoorden. In de meeste gevallen wordt ook een niet medische oorzaak gegeven. Je kunt hierbij denken aan onzekerheid, schaamte, angst of boosheid. 

Omdat ze er vanuit gaan dat ieder mens het antwoord op iedere vraag in zichzelf heeft zitten, zijn er ook hier geen standaarden vanuit Luisterkind gegeven en was de deelnemer vrij om zelf het antwoord te geven. 

Meer weten over dit onderzoek? Klik dan hiernaast op de button en lees het gehele onderzoek.

Meteen een Luisterkind-afstemming over dyslexie aanvragen of heb je nog vragen?

Soorten afstemmingen

Volwassenen

Volwassenen

Kinderwens

Kinderwens

Levensbrug

Levensbrug

Geboorteverwerking

Geboorteverwerking